Київ, Львів: Берлін: Лондон: Торонто: Чикаго: Сідней: :: неділя, 18 квітня 2021 року

Заповіді Б-жі

Переглядів: 11653
Додано: 31.05.2014
Hi 1 Рекомендую 0 Коментарі: 109
  • 02:02 19.06.2014
    0 0
     
  • 02:05 19.06.2014
    0 0
    http://myukraina.mirtesen.ru/blog/43220310454/zgad....
    Цитата:Бог каже: "Не кради!"

                 Що це означає? – Відповідь: Ми повинні боятися і любити Бога так, щоб не відбирати у нашого ближнього грошей чи його власності й не здобувати цього підробкою товарів чи нечесною торгівлею, а допомагати йому захищати його власність та поліпшувати справу [щоб його засоби для життя зберігалися, а його стан поліпшувався].
     
  • 02:08 19.06.2014
    0 0
    Цитата:Перелік Десяти Заповідей (Втор.5 :7-21):

    «1. Хай не буде тобі інших богів перед лицем Моїм.

    2. Не роби собі кумира і ніякого зображення того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею, не вклоняйся їм і не служи їм; бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає провину батьків на дітей до третього і четвертого покоління, що ненавидять Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене і тих, хто зберігає заповіді Мої.

    3. Не призивай імення Господа, Бога твого, даремно; бо не помилує Господь (Бог твій) без покарання того, хто вживає ім’я Його даремно.

    4. Пам’ятай день суботній, щоб свято зберігати його, як наказав тобі Господь, Бог твій, що шість днів працюй і роби всякі справи твої, а день сьомий - субота для Господа, Бога твого.

    5.Шануй батька свого й матір свою, як наказав тобі Господь, Бог твій, щоб продовжилися дні твої, і щоб було тобі добре на тій землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі.

    6. Не вбивай.

    7. Не чини перелюбу.

    8. Не кради.

    9. Не свідчи неправдиво проти ближнього свого.

    10. Не бажай жінки ближнього свого, і не бажай дому ближнього свого, ані поля його, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, (ані всякої худоби його), ані всього, що є в ближнього твого».
    http://www.octpib.info/blog.aspx?idarticle=317
     
  • 02:11 19.06.2014
    0 0
    Цитата:Існує ще сім заповідей даних Богом Адаму і Ною про які йдеться в Усній Торі (Талмуді):

    • заборона богохульства,

    • заборона ідолопоклонництва,

    • заборона вбивства,

    • заборона розпусти,

    • заборона грабежу,

    • обов’язок встановлювати закони,

    • заборона їсти від живого.

    Отже, шість заповідей від Бога отримав Адам: заборона богохульства, ідолопоклонництва, заборона убивства, розпусти, грабежу і обов’язок встановлювати закони.

    Ною додалася заборона їсти від живого, як сказано: «Тільки м’яса, в якому є ще душа - кров, - не будете їсти» (Бут 9:4). Виходить всього 7 заповідей.
    http://www.octpib.info/blog.aspx?idarticle=317
     
  • 02:11 19.06.2014
    0 0
    Цитата:Будь-який народ у котрого переривається ланцюг традицій, мови, історичної пам’яті і прадавньої віри - занепадає, зникає з карти землі, а люди стають перекотиполем, - втраченими людьми.
     
  • 13:06 03.07.2014
    0 0
    Вбивство заради захисту Батьківщини є необхідним
    Але ж то все одно гріх

    хоч і необхідний

    але ж ГРІХ

    тому
    Цитата:Покаяння
    Це велике таїнство Божої любові й милосердя до грішника. Бо коли ми, обмиті з наших гріхів у хрещенні та обдаровані освячуючою Божою ласкою, знову чинимо зі злоби чи немочі гріхи, Господь не відкидає нас і не відвертається, але готовий знову нам кожночасно простити (див. Лк. 15,1232). Але для одержання його прощення, треба мати біль душі за наші гріхи, покаятися і постановити жити з Христом.
    Цитата:“Прийміть Духа Святого. Кому відпустите гріхи – відпустяться їм, кому ж задержите – задержаться” (їв. 20,2223).
    Цитата:Що треба зробити, щоб наша сповідь була добра?

    1. зробити іспит совісти;

    2. збудити в собі жаль за гріхи;

    3. постановити поправитися;

    4. визнати гріхи перед священиком у сповіді;

    5. відбути покуту, яку завдав сповідник.
    https://sites.google.com/site/ukrcerkvadk/golovna/....
     
  • 13:07 03.07.2014
    0 0
    Сповідник має бути священиком-патріотом України.
    Інакше не зрозуміє... і лише зашкодить... душі й тілу
     
  • 13:44 08.07.2014
    0 0
    Цікаво, що обговорювані заповіді є подібні до правил Прави (закону Творця) давніх слов’ян. По "Велесовій книзі правила Прави слов’яни отримали повторно у 22-21 тисячолітті до н.є. (!!!) після походу у Загір’я-Семиріччя.

    Схоже саме правила Прави, а їх усього сім, стали основою для вказаних заповідей, число яких збільшилось до десяти, а їх суть змістилась у матеріальну сторону...

    Ось сім правил Прави та пояснення до них:

    1. Люби Творця (Бо Творець батько Всесвіту і Світлого Ірію. Він дав нам духовний та матеріальний світ. Він джерело життєвої енергії, любові, добра, гармонії. Без нього не може існувати Всесвіт і усі душі. Усі світлі душі створені Творцем по його духовній подобі);

    2. Люби ближнього свого (Бо світла душа кожного явленного і неявленного у Всесвіті є цінністю. Кожна з світлих душ має право на удосконалення та зростання. Усі душі, творені Творцем, його частинки);

    3. Шануй батька і матір (Шануй духовних батька та матір, навіть якщо ти їх не бачив. Вони привели твою душу у цей світ. Твоя духовна поява на Землі - їх щире бажання);

    4. Не вбивай (Не вбивай світлу душу людини, втілену чи не втілену, в явному світі чи Світлому Ірії. Убивство світлої душі - важкий гріх. Світла душа найцінніше, що дає Творець кожному);

    5. Не кради (Отримуй духовну енергію від Творця по ділам своїм. Не кради її у ближніх. Не вампіруй духовно. Шукай корені своїх проблем у своїх духовних поглядах та вчинках);

    6. Не бреши (Говори правду собі і Світлому Ірію. Говори правду усім світлим душам. Будь зі світлими душами відвертий, щирий. Шануй духовно правдиве слово серед духовних братів та сестер);

    7. Не бажай чужого (Поважай створене Творцем, Світлим Ірієм, світлими душами. Не привласнюй того, що тобою не створене. Не посягай на те, що тобі не належить. Знай, що твоя душа і тіло - є творінням Божим).


    ("Сім правил Прави" - http://rivne-surenzh.com.ua/ua/our_articles/126 )
     
  • 13:51 08.07.2014
    0 0
    Разом з тим слов’янський світогляд вказував на існування темних і хижих понять (протележних правилам Прави норм антисвіту).

    Поняття антисвіту абсолютно хижі і авторитарні, і саме з їх проявами, явними чи прихованими, боролись давні Старотці-Рахмани та волхви минулого.

    Ось хижі поняття антисвіту:

    1. Ненавидь Творця (Бо Творець вважає антисвіт потворним, руйнівним, хижим, рабським. Творець відкидає владу збудовану на підступі, агресії, підлості, лукавстві, жадібності. Творець забороняє красти, паразитувати та вбивати світле).

    2. Ненавидь ближнього свого (Бо антисвіт - це смітник, обитель зла, скопище вбивць та злодіїв. У ньому усі хижаки. Бійся і ненавидь усіх. У будь-який момент ти можеш стати їх жертвою, бути обікраденим чи вбитим);

    3. Ненавидь батька та матір (Найзліші вороги - засновники антисвіту, падші істоти. У антисвіті цінуй тільки себе. Не довіряй, найперше, тим хто тебе вивів у світ - вони злі конкуренти. Прагни забрати у них усе, вбити);

    4. Вбивай (Енергія людських душ твій харч. За неї вбивай світлі душі і не дуже. Ббивай для господаря у антисвіті. У скрутний час вбивай слабших у антисвіті, бо інакше вони вб’ють тебе);

    5. Кради (Кради енергію світлих душ - джерело твого існування. Долай волю людей і кради. Перетворюй людей на духовних рабів і кради. Кради у інших істот антисвіту, бо вони вкрадуть у тебе);

    6. Бреши (Бреши, бо це шлях до легкої поживи. Прикидайся світлим і щирим. Імітуй Сутностей Світлого Ірію. Імітуй любов, доброту, співчуття, правдивість. Проникай брехнею у світлу душу довірливих. Вихваляйся, гордуй, перебільшуй свої заслуги і кради);

    7. Бажай чужого (Будь заздрісним, жадібним, охочим володіти усім, що сподобалось. Усе навколо може бути твоїм. Бажай якнайбільше. Способи отримання бажаного не мають значення. Тільки ціль визначає засоби).

    (Стаття "Сім правил Прави" у повному викладі на - http://rivne-surenzh.com.ua/ua/our_articles/126 ).
     
  • 13:58 08.07.2014
    0 0
    Важливими є давньослов’янські чесноти, що ведуть до виконання правил Прави (закону Творця).
    Їх всього 14.

    Чесноти світлої душі:

    Любов (обмін світлою духовною енергією зі світлими людьми, використання такої у благо Світлого Ірію та людей).

    Скромність (байдужість до слави, до незаслуженного вивищення, похвали, нагород, шанування Світлого Ірію та достойних у ньому).

    Жертовність (діяльність у славу Творця, по його законам, перевага божественного над особистим).

    Достоїнство (життя у Праві, відання Прави, славлення її, цінування належності кожної світлої душі до Світлого Ірію).

    Поблажливість (уміння прощати помилки світлим душею, усім люблячим, добрим, що простять і тобі).

    Помічливість (допомога світлим, талановитим, одарованим та молодим душам, сприяння їх росту, навчанню).

    • Самодостатність (духовна та енергетична самозабезпеченність шляхом контакту зі Світлим Ірієм, шляхом щирої віри у Творця).

    Працелюбність (потяг до духовної праці, власного духовного удосконалення, духовного росту, духовного навчання).

    Стриманість (раціональне обмеження емоційних, плотських та матеріальних бажань, первинність духовного над матеріальним).

    Милосердність (уміння прощати помилки, що вчинені несвідомо та по незнанню іншими людськими душами).

    Щирість (радість за інших, духовна відкритість до світлих душею, правдолюбство у всьому, незалежно від гіркоти інформації).

    Безкористливість (вчинки по правилам Прави, по волі Божій та без намагання отримати вигоду).

    Духовне відання (накопичення духовних знань, осягнення Прави, духовна мудрість та несення її іншим).

    Щедрість (допомога світлим душею, сприяння і допомога таким без проголошення умов вигоди).

    (Зі статті "Егоїзм - загроза світлій душі (досвід предків)" - http://rivne-surenzh.com.ua/ua/our_articles/128 ).
     
  • 14:02 08.07.2014
    0 0
    Є і те, що позбавляло людині-слов’янину виконувати Праву.
    Це провини - дії та вчинки, що послаблювали людську душу, енергетику тонкого тіла людини.

    Ось ці 14-ть провин:

    • Насильство (застосовування грубої сили та суспільного тиску для вивищення, зверхність у можливий спосіб).

    • Марнославство (потяг до незаслуженої земної слави, похвали, нагород, гордування такими, нав’язування себе іншим).

    • Егоцентризм (вивищення власних інтересів над волею Творця, бажання задоволення своїх інтересів першочергово, за рахунок когось).

    • Гордиливість (стримління зверхності, гоноровості, пихатості, пестування у собі завищеної самооцінки).

    • Підлість (використання чужих помилок на користь собі, підштовхування інших до неусвідомлених помилок).

    • Підступність (рух уперед по головах ближніх, використання їх імені без їх відома, стримління робити це таємно).

    • Паразитичність (отримання духовної та життєвої єнергії поза правилами Прави, розрахунок на постійні енергетично-польові дарунки).

    • Огульність (відкидання духовного удосконалення, потяг до надмірних розваг, гультяйство, лінь, духовна обмеженість).

    • Рознузданість (похотливість, плотскість, опора лишень на земне, чуттєве, матеріальне і тільки).

    • Тягістливість (нав’язування вторинного, другорядного, не важливого, на свою користь, схильність до тяжби, в’їдливість).

    • Ненависть (злобливість на правду, не сприйняття ірійної правди взагалі, стимління приховувати свої помилки).

    • Завистливість (заздрість до успіхів інших, до їх матеріального статку, стримління незаслужено мати те, що мають інші).

    • Жлобство (опущеність, надмірне спрощення, потяг до загрубілості, хамство, тупість, некультурність).

    • Жадібність (духовна захланність, потяг заволодіння матеріальним шляхом обману, хитрощів, видурювання, сумнівних комбінацій).

    (Стаття "Егоїзм - загроза світлій душі (досвід предків)" у повному викладі на - http://rivne-surenzh.com.ua/ua/our_articles/128 ).
     
  • 17:02 08.07.2014
    0 0
    До: Дуліб Дат - #249112
    Ви ще забули про чесноту, яку понад усе
    цінували українські козаки, як у друзях, так і майбутній жінці

    Як можна було забути!!!

    Через то всі наші проблеми

    ЯКУ????

    Вірність!!!!
     
  • 17:03 08.07.2014
    0 0
    Як співають у піснях?

    Вона його вірно любила...

    Хто вірно любить...

    Бо ми вірні були...

    тощо прикладів безліч!!!

    Щоправда, не у сучасних піснях
     
  • 18:29 08.07.2014
    0 0
    Вірність у давньослов’янському, давньоукраїнському, рахмано-волхвівському світогляді - це відданість Праві (закону Творця) та виконання усіх семи правилам Прави, особливо першого:
    люби Творця!

    Саме відсутність знань і вірності Праві веде до найстрашнішого для людської душі - гріхопадіння!

    І якщо окремі гріхи є шанс якось спокутувати, то гріхопадіння спокутувати надзвичайно важко!
    Бо треба знати у чому помилки і як це зробити...

    Справа у тому, що поняття ВІРА, від якого і вірність, є давньою рахманською сакральною абревіатурою, що означає: Відати Ірійні Рівні Атману (духовні).

    (Про аббревіатурність української мови на - http://www.npblog.com.ua/index.php/istoriya/vlesov.... ).

    Відповідно, вірність вимагає духовних знань, які суспільство колись відкинуло (знання Старотцівсько-Рахманської системи за десятки тисяч років) і нині не відає (знання структури Світлого Ірію, ієрархії його рівнів, зв’язку людини і тонкого світу).

    З вірністю Праві нині у землян великі проблеми...
     
  • 12:09 09.07.2014
    0 0
    До: Дуліб Дат - #249121
    Шановний Дулібе!!!

    Якої ще Праві?

    То Ви знову якихось німців начиталися

    ВІРНІСТЬ (справжня) може бути лише людям!!!!

    ВІРНІСТЬ Рідній Землі, що всім мати, у яку всі підуть, і яка всіх синів і дочок своїх прийме, бо то її рідні!!! Як прийняла нашу ЗАГАЛЬНУ МАТІР ЗАХИСНИЦЮ, що у неї пішла, з нею злилася і стала з нею єдиною...
    і завжди захищатиме своїх синів та дочок... і всіх їх нащадків

    ВІРНІСТЬ родині, яка завжди не буває байдужа, завжди захистить і підтримає

    ВІРНІСТЬ друзям, що прикривають собою, як і ти їх, що ладні що завгодно неможливе вигадати і зробити, щоб лише тобі допомогти і тебе врятувати, як і ти щодо них...

    ВІРНІСТЬ жінці, що для тебе на все життя у всьому світі єдина, і що є вірна також тобі, бо і ти для неї єдиний на світі і на все життя

    Ось де загальна основа справжньої української моралі, яка витримала перевірку сторіччями!!!

    То є загальноукраїнська основа, що, навіть якщо її ще не усвідомили, криється глибоко у серденьку кожного українця й українки!!!

    І, якщо ВСІ усвідомлять, як то важливо, то... ми знову повернемо СОБІ
    НАШУ РІДНУ НЕНЬКУ Україну!.. окацаплену, сплюндровану, згвалтовану... майже перетворену на руїну (і у матеріальному й у інших вимірах)...
    І вона оживе та відновиться! І діти її стануть усвідомлювати основні цінності,
    що є більш головні, ніж хапнути якнайбільше і отримати завдяки грошам владу...

    Ось про що треба нагадувати!!!!

    І щоб пригадали та не забували!!!!
     

Заповіді Б-жі

Наші Друзі: Новини Львова